ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΗΡΟΔΟΤΟΣ 71-49: Λεβέντισσες και στην 5η θέση της Ελλάδας
Ο Απόλλων Χαλκίδας είναι η 5η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, μετά τη νίκη του με 71-49 επί του Ηροδότου στην τελική φάση του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ Κορασίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στα Τρίκαλα.
Κέρδισε με άνεση (71-49) τον Ηρόδοτο της Χαλκιδέας κόουτς Γιασεμής Σαμαντούρα κι έδειξε ότι άξιζε για κάτι ακόμη παραπάνω στο Final-8 με δεδομένο ότι πήγε σ' αυτό με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας.
Ο Απόλλων Χαλκίδας δεν άργησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 18-11.
Συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα (26-16, 12’), αλλά ο Ηρόδοτος άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά στο β' 10λεπτο και πλησίασε στον πόντο (29-28, 17’ 30’’).
Όμως, η συνέχεια διαφοροποιήθηκε, με τα κορίτσια του Γιάννη Τσαούση να κάνουν το ματς δική τους υπόθεση και στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα της Χαλκίδας έφτασε στο +22 (55-33, 29’).
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δυο προπονητές να κάνουν αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.
Απόλλων Χαλκίδας – Ηρόδοτος 71-49
Διαιτητές: Αυγουστόγλου, Αποστολόπουλος, Θεοδοσόπουλος
Δεκάλεπτα: 18-11, 33-30, 55-33, 71-49
Απόλλων Χαλκίδας (Τσαούσης): Καπουρίτη, Μουρατίδη Λ., Σκούρα, Γκλιάτη, Σαμαντά 22(2), Ζούση, Παπαστεφανή 4, Κακαρά 20(3), Μαγκουτά 3,Μουρατίδη Ελ. 12(1), Παπαγεωργίου 10, Θεοδώρου.
Ηρόδοτος (Σαμαντούρα): Μαυράκη, Λιοπυράκη, Ατσαλάκη 2, Μελιδονιώτη 6, Κεχαγιά 2, Χατζημιχαήλ,, Μπινιχάκη 10, Γεωργιάδη, Τρούλη 4(1), Φωνιαδάκη 21(3), Τσαντάκη, Σέκερη.
*Πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Εσπερίδες Καλλιθέας. Τη δεύτερη θέση πήρε ο ΠΑΟΚ, και την τρίτη ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου.