Μπισκότα πορτοκαλιού

Μπισκότα πορτοκαλιού
24 Ιουνίου 2024, 07:00
A+ A-
Πανεύκολα και νόστιμα πολύ!

Υλικά:

• 750 γραμ. αλεύρι

• 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ

• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

• 80 ml χυμό πορτοκάλι

• 250 γραμ. βούτυρο

• 250 γραμ. ζάχαρη άχνη

• 1 κρόκο αβγού

• 1 βανίλια

• 100 ml φρέσκο γάλα

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι.

Πλάθουμε κουλουράκια σε οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή