Μαρμελάδα βερίκοκο
Υλικά:
• 1 κιλό βερίκοκα ώριμα
• 700 γραμ. ζάχαρη
• 160 ml νερό
• 1 βανίλια
• 50 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα ανοίγουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βάζουμε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, πιέζουμε ελαφρά τα φρούτα, ώστε να σπάσουμε τα μεγάλα κομμάτια του φρούτου που ενδεχομένως να έχουν παραμείνει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσει για άλλα 30 λεπτά περίπου ξαφρίζοντας, όταν χρειάζεται.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Στη συνέχεια, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή σας απόλαυση!