ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 4-1: CAMPEONES και πάρτι ανόδου στη Γ' Εθνική!

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 4-1: CAMPEONES και πάρτι ανόδου στη Γ' Εθνική!
2 Ιουνίου 2024, 20:05
A+ A-
Άνοιξαν σαμπάνιες στο γήπεδο της Βάθειας.

Ο Πρωταθλητής Εύβοιας Αμαρυνθιακός αναδείχθηκε (και) πρωταθλητής των πρωταθλητών Ενώσεων! Νίκησε 4-1 το Κερατσίνι στο τελευταίο ματς του ειδικού πρωταθλήματος και έκανε πάρτι ανόδου στη Γ' Εθνική, ανοίγοντας σαμπάνιες.

"Αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς, 60 χρόνια Αμαρυνθιακός" τραγουδούσαν οι φίλαθλοι στις εξέδρες.

Τα γκολ για την ομάδα της Βάθειας πέτυχαν ο Γκέρσι Τόρα με δυο πέναλτι, ο Βασίλης Κολιόπουλος και ο Γιάννης Μώρος που ήταν από τους κορυφαίους.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Αμαρυνθιακός.

Ο Φαλαγγίτης κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι έμπειροι Ζουλιώτης και Τσολάκος, στα άκρα οι Σεϊνταράς και Κολιόπουλος, αμφότεροι με πολλά ανεβάσματα (ο δεύτερος χρίστηκε και σκόρερ όπως και στο Λουτράκι), στη μεσαία γραμμή οι Σπυράκης και Σιαράπης, επιτελικός ο Κοτρογιάννης, εξτρέμ οι Μήτρου και Μώρος και φορ ο Τόρα.

Ο Αμαρυνθιακός πήρε τα ηνία από το πρώτο δευτερόλεπτο και στο πρώτο τέταρτο δημιούργησε τέσσερις φάσεις για γκολ, με τους Μώρο, Σεϊνταρά και Κοτρογιάννη (2).

Η πέμπτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ήταν και η ...φαρμακερή για το Κερατσίνι.

Από εξαιρετική κάθετη του Τόρα, ο "σεληνιασμένος" Μώρος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Τόρα για το 1-0.

Στο 17' ο Αμαρυνθιακός έχασε νέα κλασική ευκαιρία με τον Κοτρογιάννη και στο 33' ο Φαλαγγίτης έδιωξε εντυπωσιακά στην πρώτη απειλή της ομάδας του Πειραιά.

Στο 43' ο Μώρος έκανε μια εξαιρετική κούρσα από τη δεξιά πλευρά, ανατράπηκε καθαρά, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Τόρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-0.

Στο 47' ο Κοτρογιάννης έκλεψε την μπάλα, μπήκε κατά μέτωπο, βρέθηκε τετ α τετ, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον γκολκίπερ Ραφαήλ Κουτσογιαννούλη.

Στο 49' ο "πορτιέρε" του Κερατσινίου που έσωσε την ομάδα του από περισσότερα γκολ απέκρουσε σωτήρια διαγώνιο σουτ του Μώρου, αλλά στο 56' μετά από επίθεση σεμιναριακού επιπέδου, οι παίκτες του Αμαρυνθιακού άλλαξαν την μπάλα κινηματογραφικά και ο Κολιόπουλος μπήκε σφήνα και με σουτ έκανε το 3-0.

Στο 59' ο Μώρος μετά από ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 4-0. Ενα γκολ που το άξιζε και με το παραπάνω ο ικανός Ερετριανός επιθετικός της ομάδας της Βάθειας.

Το μόνο που κατάφερε το Κερατσίνι ήταν να μειώσει (4-1) στο 86' με μακρινό σουτ του Λούβη.

Όταν το ρολόι έδειξε το 90ο λεπτό οι παίκτες του Αμαρυνθιακού που βρίσκονταν στον πάγκο κράτησαν τις πρώτες σαμπάνιες στα χέρια τους και με το σφύριγμα της λήξης έγιναν ένα κουβάρι με τους συμπαίκτες τους και όλοι μαζί ...χόρεψαν τον χορό του θριάμβου.

Διαιτησία: Καπίρης (Αθήνα), Κατσαρός (Ευρυτανία) - Κουκόπουλος (Αθήνα).

Ο Αμαρυνθιακός με τρεις νίκες, 1 εκτός έδρας ισοπαλία και μια εκτός έδρας ήττα έκοψε πρώτος το νήμα. Το διπλό στο Λουτράκι την περ. Κυριακή ήταν κομβικό και σήμερα η ομάδα της Βάθειας απέδειξε ότι πήρε πανάξια την άνοδο στη Γ' Εθνική.

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Καρβέλης): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος (82' Σκριβάνος), Τσολάκος, Σπυράκης (60' Τάκο), Σεϊνταράς, Σιαράπης, Τόρα (72' Κουσερής), Κοτρογιάννης, Μήτρου (72' Μέτσιο), Μώρος (60' Χαλιώτης), Ζουλιώτης.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Βολονάκης): Κουτσογιαννούλης, Κετίκογλου, Σφυρογιαννάκης (46' Παναγιώτου), Αγγελάκης, Βάττης, Σαουλιάς, Μαθιουλάκης (46' Λουκάτος), Λούβης, Κοττάκης (70' Τζωρτζάτος), Διάκος, Κουρκούτης (86' λ.τρ. Παν. Παπούτσουγλου).

Επιστροφή