Τραμπούκος και άξεστος Κικίλιας
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (24-05-2024)
Aλαζονική και προσβλητική ήταν η συμπεριφορά του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στη σύσκεψη φορέων για την αντιπυρική θωράκιση της Εύβοιας, που έγινε την Τρίτη 21 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Χαλκίδας.
Με ύφος ...χιλίων καρδιναλίων, ο υπουργός απαξίωσε πυροσβέστες και στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Εύβοιας, ενώ τραμπούκισε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο προκαλώντας την αντίδραση αιρετών του νομού μας.
Ο Βασίλης Κικίλιας τραμπούκισε τηλεφωνικά τον Λευτέρη Ραβιόλο.
Η σύσκεψη ξεκίνησε αρχικά παρουσία πυροσβεστών, εθελοντών δασοπυροσβεστών, δασικών υπαλλήλων και στελεχών της Διεύθυνσης Δασών Εύβοιας. Νωρίς-νωρίς ο Κικίλιας έδειξε τις άγριες διαθέσεις του βάζοντας στο σχόχαστρο δύο πυροσβέστες.
«Έχεις περίσσια κιλά. Πρέπει να ξεκινήσεις δίαιτα» είπε με αγένεια σε έναν πυροσβέστη, ενώ σε άλλον απαγόρευσε να σηκωθεί για να πιει νερό λέγοντας ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια».
Στη συνέχεια, ο υπουργός ξεστόμισε άξεστο σχόλιο για την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Εύβοιας Δέσποινα Κομίλη, η οποία ζήτησε τον λόγο. «Ας μιλήσει η κυρία με το μπρονζέ μαλλί» είπε χαρακτηριστικά.
Η ατάκα του ενόχλησε την Δέσποινα Κομίλη, η οποία φρόντισε να δείξει διπλωματικά τη δυσαρέσκειά της. Υπενθύμισε με έμφαση τον θεσμικό της ρόλο και προσπέρασε τις ατάκες ...κομμωτηρίου.
Υποτιμητική ατάκα εξαπέλυσε ο υπουργός και κατά της Δέσποινας Κομίλη.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Κικίλια κορυφώθηκε, όταν στη σύσκεψη προστέθηκαν αιρετοί της Εύβοιας, ανάμεσά τους οι βουλευτές Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου και Συμεών Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και όλοι οι δήμαρχοι πλην Κοντζιά και Ραβιόλου. Όταν ο Κικίλιας κατάλαβε ότι λείπει ο Λευτέρης Ραβιόλος, ...ξέφυγε, παρότι ο Δήμος Καρύστου εκπροσωπούνταν από τον δημοτικό σύμβουλο Πολυχρόνη Πολυχρονίου.
Ο υπουργός τηλεφώνησε στον δήμαρχο και μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους εξαπέλυσε εναντίον του μια επίθεση άνευ προηγουμένου. «Ραβιόλε, ήρθε ο υπουργός και λείπεις. Αύριο το πρωί να είσαι στο γραφείο μου» είπε στον δήμαρχο σε ένα ρεσιτάλ παροξυσμού και υπεροψίας.
Η στάση του υπουργού δυσαρέστησε τους αιρετούς. Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έπλεξαν το εγκώμιο του Λευτέρη Ραβιόλου δείχνοντας έτσι την ενόχλησή τους.
Παρόμοια παράπονα για τη συμπεριφορά του υπουργού διατύπωσαν πρόσφατα πυροσβέστες της Κρήτης σε ανάλογη σύσκεψη που έγινε στο νησί. Στη Χαλκίδα, ο Βασίλης Κικίλιας απλά επιβεβαίωσε τον αλαζονικό χαρακτήρα του.