Πατάτες σουφλέ

Πατάτες σουφλέ
7 Ιουνίου 2024, 07:00
A+ A-
Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά:

• 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

• 600 ml κρέμα γάλακτος

• 200 γρ. τυρί gouda χοντροτριμμένο

• 100 ml ελαιόλαδο

• θυμάρι

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις πατάτες, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, τις αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό. Σκεπάζουμε το ταψί (είτε με καπάκι είτε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το ταψί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά, έως ότου "δέσει" η κρέμα γάλακτος.

Έπειτα, ρίχνουμε το τριμμένο gouda και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το σουφλέ.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή