Χοιρινό κοκκινιστό

Χοιρινό κοκκινιστό
31 Μαΐου 2024, 07:00
A+ A-
Για το Κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά:

• 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

• 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 2 κ.σ. πελτές

• 300 γραμ. χυμός φρέσκιας ντομάτας

• 1/2 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί

• 1 φλιτζ. ζωμό κρέατος ή κότας

• 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

• 1/2 κ.γ. ζάχαρη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας απ' όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε καλά στη βάση της κατσαρόλας.

Έπειτα, ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ, για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.

Αφού το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να "δέσει" η σάλτσα.

Στο μεταξύ, ελέγχουμε το φαγητό μήπως χρειάζεται να του προσθέσουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή πουρέ.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή