Κουλουράκια βουτύρου

Κουλουράκια βουτύρου
27 Μαΐου 2024, 07:00
A+ A-
Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!

Υλικά:

• 450 γραμ. αλεύρι

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 130 γραμ. βούτυρο μαλακό

• 150 γραμ. ζάχαρη

• 2 αβγά

• 2 βανίλιες

• 30 ml κρέμα γάλακτος

• ξύσμα από 1 πορτοκάλι

• 50 ml χυμό πορτοκάλι

• 1/3 κ.γ. μαγειρική σόδα

• 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά.

Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, διαλύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη (αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι).

Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια 25-30 γραμ. το καθένα, στο σχήμα που επιθυμεί ο καθένας, και τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή