Κασερόπιτα
Υλικά:
• 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
• 400 γραμ. κασέρι χοντροτριμμένο
• 150 γραμ. Kerrygold χοντροτριμμένο
• 150 γραμ. κεφαλοτύρι
• 4 αβγά
• 4 φλιτζ. φρέσκο γάλα
• 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα τυριά μαζί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση, το φρέσκο γάλα και το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί στρώνουμε ακτινωτά 5 φύλλα κρούστας (χωρίς να τα λαδώσουμε, καθώς από τα τυριά θα υπάρξει πολλή υγρασία) αφήνοντας τα φύλλα να εξέχουν αρκετά από το ταψί.
Έπειτα, καλύπτουμε την επιφάνεια με το μισό μείγμα από τα τυριά.
Στη συνέχεια, στρώνουμε άλλα 3 φύλλα (χωρίς να τα λαδώσουμε) και τα "τσαλακώνουμε".
Μετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό μείγμα από τα τυριά.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τέλος, καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε μπήγοντας τις άκρες τους γύρω από την πίτα.
Χαράζουμε την πίτα ελαφρά και περιχύνουμε με το μείγμα των υγρών υλικών.
Αφού η πίτα "πιει" τα υγρά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ραντίζουμε με τα δάχτυλά μας την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η κασερόπιτα.
Καλή σας απόλαυση!