ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ)

14.00 ΕΡΤ-3 «Ο ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1957.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Τσιφόρος.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Χρήστος Ευθυμίου, Βύρων Πάλλης, Σμάρω Στεφανίδου, Σμαρούλα Γιούλη, Ζωή Φυτούση, Μπέμπα Κυριακίδου, Νίκος Ματθαίος, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Σπαρίδης, Τάκης Χριστοφορίδης, Ράλλης Αγγελίδης, Τάκης Νατσούλης, Διονυσία Ρώη.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Πασχάλης Ζουμπουλός, ένας κατά τα άλλα αξιοπρεπής οικογενειάρχης και διευθυντής του οίκου Φραμπαλάς & Σία που ανήκει στη σύζυγό του Κορίνα, είναι ένας αδιόρθωτος γυναικοθήρας που τσιλημπουρδίζει με τη Λόλα, τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο. Ο βοηθός του Αρίστος τον καλύπτει όσο μπορεί, αλλά κάποια μέρα βρίσκεται ο ίδιος στο εδώλιο, επειδή ο Πασχάλης τσίμπησε μια γυναίκα στο δρόμο. Στο δικαστήριο, όπου και καταδικάζεται βέβαια, γνωρίζει την Άλκη, μια φτωχή αλλά καλοκαμωμένη κοπέλα που έχει απόλυτη ανάγκη χρημάτων, και η οποία με τον τρόπο της υποχρεώνει τον Πασχάλη να την προσλάβει ως γραμματέα του. Όταν ο Πασχάλης φλερτάρει την Άλκη, αυτή εγκαταλείπει αμέσως τη δουλειά της και ο Αρίστος, απαυδισμένος από τα καμώματα του αφεντικού του, παραιτείται. Όλως τυχαίως, η Κορίνα μαθαίνει τα καθέκαστα, καθώς και ότι ο σύζυγός της θα προεδρεύσει σε μια επιτροπή καλλιστείων, όπου θα πάρει μέρος και η τραγουδίστρια. Κινητοποιείται άμεσα και δηλώνει συμμετοχή, ενώ παράλληλα φροντίζει ώστε οι γυναίκες των υπόλοιπων μελών της επιτροπής να βρίσκονται ανάμεσα στους θεατές. Όταν όλα πια έχουν βγει στη φόρα, οι στυλοβάτες της κοινωνικής ηθικής καταρρέουν, με πρώτο και καλύτερο τον Πασχάλη, ο οποίος αναγκάζεται να κλειστεί σπίτι του, ενώ τη θέση του στην εταιρεία παίρνει ο συνετός Αρίστος που έχει ερωτευτεί την Άλκη και σκοπεύει να την παντρευτεί το συντομότερο.

20.45 OPEN «Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ»
ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1967.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημ. Δαδήρας.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Δ.Παπαγιαννόπουλος, Γ. Γκιωνάκης, Μάρω Κοντού.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά. Ο ήρωας Χρήστος Χρυσαφής είναι ένας φτωχός και πεινασμένος νέος που καταφέρνει να παντρευτεί τη Λένα, την κόρη του πλούσιου επιχειρηματία Μιχάλη Καμπάτση και αδελφή της Ντίνας, μιας ελαφρόμυαλης η οποία τον χτύπησε μια μέρα με το αυτοκίνητό της. Αν κι ερωτευμένος με τη γυναίκα του, περισσότερο θέλγεται από τα λεφτά του πεθερού του. Όμως η αδηφαγία του, που τον κάνει να θέλει συνέχεια να παίρνει πράγματα μη χορταίνοντας ποτέ, τον φέρνουν σε σύγκρουση με τον πεθερό του. Μονίμως είναι σε προστριβή μαζί του αλλά κάποια στιγμή τα πάντα βολεύονται, με εξαίρεση βέβαια το «χούι» της βουλιμίας.

21.00 ΕΡΤ-1 «ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ»
ΕΙΔΟΣ: Ρομαντικό μιούζικαλ-2021.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέι Κάνον.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Καμίλα Καμπέγιο, Νίκολας Γκάλιτζιν, Μπίλι Πόρτερ, Ίντινα Μένζελ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Κορντέν, Μίνι Ντράιβερ, Ταλούλα Γκρέιβε, Ρομπ Μπέκετ Ρομαντικό μιούζικαλ.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Σταχτοπούτα είναι μια νέα, τολμηρή μουσική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Η χήρα μητριά είναι σκληρή, κρατώντας την Έλλα στο υπόγειο να κάνει τις δουλειές της οικογένειας και να ράβει με τους τρεις ποντικούς φίλους της. Αλλά οι δύο ετεροθαλείς αδελφές της, η Αναστάζια και η Ντριζέλα , είναι περισσότερο ανίδεες παρά κακές. Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ρόμπερτ απορρίπτει μια επικερδή πρόταση γάμου με την πριγκίπισσα ενός γειτονικού βασιλείου, αναστατώνοντας τον πατέρα του, βασιλιά Ρόουαν, ο οποίος απαιτεί από τον γιο του να βρει μια πιθανή σύζυγο ή να χάσει την κληρονομιά. Αφού εντοπίζει την Έλλα στην ανακοίνωση του χορού "βρείτε στον πρίγκιπα μια σύζυγο", ο Ρόμπερτ αποφασίζει να μεταμφιεστεί και να τη συναντήσει ως κοινός θνητός. Ενθαρρύνει την Έλλα, η οποία ονειρεύεται να σχεδιάσει και να πουλήσει τα δικά της φορέματα, να παρευρεθεί στον χορό για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της. Τελικά, η Έλλα θα βοηθηθεί από την υπέροχη νονά της, η οποία την μεταμορφώνει για να φτάσει στον χορό, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Ρόμπερτ μοιράζονται μαζί μια αξέχαστη βραδιά - μέχρι τα μεσάνυχτα, φυσικά.

22.45 ΕΡΤ-1 «ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ»
ΕΙΔΟΣ: Αισθηματική κομεντί-1963.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέκος Σακελλάριος.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Λαμπροπούλου, Θόδωρος Μορίδης, Τζόλυ Γαρμπή, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Βελέντζας, Αλέκος Κουρής, Θόδωρος Έξαρχος, Δέσποινα Νικολαΐδου, Νίκος Νικολαΐδης, Μ. Κοτοπούλη, Μαρία Μπονέλλου.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Λίζα Πετροβασίλη κάνει την άρρωστη για να μην πάει σχολείο. Έτσι θα γνωρίσει και θα παντρευτεί τον καθηγητή Ιατρικής Δημήτρη Παπαδόπουλο, εγκαταλείποντας το σχολείο στην τελευταία τάξη. Οι υποχρεώσεις, όμως, της συζυγικής ζωής θα κάνουν τη Λίζα να νοσταλγήσει τα ανέμελα σχολικά χρόνια και θα πάρει την απόφαση να γραφτεί στην τελευταία τάξη, κρυφά από τον άντρα της. Όμως, δεν τα πάει καλά στις σπουδές της και δέχεται τη βοήθεια ενός προγυμναστή, που της σύστησε ο φιλόλογός της. Σύντομα, όμως, οι συχνές απουσίες της από το σπίτι κινούν τις υποψίες του συζύγου της, που νομίζει ότι τον απατάει και οι κρυφές συναντήσεις της με τον καθηγητή, που την προγυμνάζει για το σχολείο, φαίνονται να επιβεβαιώνουν τις υποψίες του. Όταν καλείται ως κηδεμόνας της γυναίκας του στο σχολείο, καταλαβαίνει τι ακριβώς έχει συμβεί.

22.45 ALPHA «LARA GROFT TOMB RAIDER»
ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια-2001.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σάιμον Γουέστ.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αντζελίνα Τζολί, Ίαν Γκλεν, Γιον Βόιτ, Ντάνιελ Γκρεγκ, Νόα Τέιλορ.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Λάρα Κροφτ είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες. Λατρεύει την συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όταν θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί θα ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο. Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5.000 χρόνια. Θα καταφέρει η Λάρα να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης;

23.00 ΕΡΤ-3 «MINARI»
ΕΙΔΟΣ: Δραματική-2020.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Λι Άιζακ Τσανγκ.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Στίβεν Γέουν, Γιουν Γιο-Τσόνγκ, Άλαν Σ. Κιμ, Γουίλ Πάτον, Νόελ Κέιτ Χο, Χαν Γε-ρι.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Αρκάνσας, τη δεκαετία του 1980, και μάλιστα σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το αμερικάνικο όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς.
Η γλυκόπικρη ταινία διηγείται μία οικουμενική ιστορία μέσα από εκπληκτικές ερμηνείες, ενώ η ανθρωποκεντρική σκηνοθεσία αγκαλιάζει με αγάπη τους μικρούς και μεγάλους ήρωες της οικογένειας.
Το Minari έκλεψε τις εντυπώσεις στα διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και σημαντικά βραβεία.

00.45 ALPHA «ΠΕΡΑΣΤΕ, ΦΙΛΗΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ»
ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1986.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Δαλιανίδης.
Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Διαλυνά.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ο Πάνος Βοδοσάκης, ένας φιλόδοξος νέος, καταφέρνει με τη βοήθεια της φίλης του, της Καίτης, να βρει θέση σε μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο, στα ελληνικά νησιά, όπου ελπίζει να κατακτήσει με τη γοητεία του κάποια από τις κυρίες που θα γνωρίσει στο πλοίο. Αρωγός του σε αυτήν την περιπέτεια αποτελεί και η συνωνυμία του με έναν γνωστό βιομήχανο. Εκτός, όμως, από τις πολλές κατακτήσεις που θα κάνει, θα γνωρίσει και τη Μέμα, μια απατεώνισσα, την οποία θα ερωτευθεί. Το ίδιο θα γίνει και με την Καίτη, η οποία θα ερωτευθεί τον Σταμάτη, τον ιδιωτικό ντετέκτιβ του πλοίου, ο οποίος βρίσκεται στα ίχνη ληστών κοσμημάτων.

02.00 STAR «ΞΕΦΡΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ»
ΕΙΔΟΣ: Δραματική-1997.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πολ Τόμας Άντερσον.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μπαρτ Ρεινολντς, Τζον Ραιλι, Χεδερ Γκραχαμ, Τζουλιαν Μουρ, Φιλιπ Σειμουρ Χοφμαν, Ντον Τσιντλ.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Έντι Άνταμς είναι ένας νεαρός ηθοποιός στη δεκαετία του ‘70 που, όπως οι περισσότεροι στην ηλικία του, ψάχνει να βρει τον δρόμο του. Όλα θα γίνουν πιο καθαρά για αυτόν, όταν θα γνωρίσει τον Τζακ Χόρνερ. Ο Τζακ είναι ένας ιδεαλιστής παραγωγός αισθησιακών ταινιών, που πάντα ονειρευόταν να αναδείξει τις ταινίες του σε μία μορφή τέχνης. Στο πρόσωπο του Έντι βρίσκει… τη μούσα του, καθώς με τα «προσόντα» του η επιτυχία είναι δεδομένη, δίνοντας έτσι στη βιομηχανία του πορνό έναν σταρ, που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Σύντομα, ο Έντι γίνεται πολύ διάσημος και ζει μια ζωή γεμάτη απολαύσεις. Η δόξα, όμως, έχει και το τίμημα της και ο Έντι σύντομα αρχίζει να κατρακυλά σε ένα κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, βία και ανεξέλεγκτες καταχρήσεις. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό πριν να είναι πολύ αργά;



















