ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έξαλλος ο Σπύρου με τον Καραμούζη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έξαλλος ο Σπύρου με τον Καραμούζη
2 Μαΐου 2024, 16:38
A+ A-
Ζητά την διαγραφή του από την παράταξη.

Απρόσμενη τροπή πήρε η συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Χαλκίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, στο δημαρχείο της παραλίας. 

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρόεδρος Δημήτρης Σέρρας και τον αντικατέστησε ο αντιπρόεδρος Πάνος Καραμούζης, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη του Γιώργου Σπύρου

Η πρώτη ρήξη ήρθε όταν ο Γιώργος Σπύρου ζήτησε να υπάρξουν δευτορολογίες στη συζήτηση των θεμάτων, όπως επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν. 

Ο Πάνος Καραμούζης είπε ότι δικαίωμα λόγου έχουν μόνο όσοι υποβάλλουν τα ερωτήματα, όπως επίσης έχουν το δικαίωμα να κάνουν μόνο διευκρινιστικές ερωτήσεις και όχι δευτερολογίες. 

Λίγο  αργότερα ήρθε η δεύτερη ρήξη. Ο Γιώργος Σπύρου είχε θέσει το ερώτημα για τις δαπάνες προβολής του δήμου και περίμενε να συζητηθεί. 

Ο Πάνος Καραμούζης του είπε, όταν έφτασε η σειρά του, ότι ήρθε την περασμένη μέρα ένα εξώδικο στο δήμο από ιδιοκτήτη μέσου ενημέρωσης, το οποίο ζητούσε να μην συζητηθεί το θέμα, γιατί παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. 

¨Όπως είπε ο Π. Καραμούζης, ζήτησε την άποψη του νομικού συμβούλου του δήμου Νίκου Κασσαβέτη, ο οποίος εισηγήθηκε ότι το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί. 

Κατόπιν αυτών, το θέμα δεν τέθηκε προς συζήτηση. Ο Γιώργος Σπύρου εξαγριώθηκε, γιατί δεν τον είχε ενημερώσει το προεδρείο νωρίτερα για την ύπαρξη του εξωδίκου και κατέστησε υπόλογο τον Πάνο Καραμούζη γι αυτό. 

Ο ίδιος και οι σύμβουλοί του αποχώρησαν από την αίθουσα και ανακοίνωσε ότι θα συνέλθουν τα μέλη της παράταξης σε συνεδρίαση με το ερώτημα της διαγραφής του Πάνου Καραμούζη. 

Επιστροφή