ΧΑΛΚΙΔΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αρνί ή κατσίκι στο Πασχαλινό τραπέζι; Τι προτιμάει η νεολαία

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αρνί ή κατσίκι στο Πασχαλινό τραπέζι; Τι προτιμάει η νεολαία
4 Μαΐου 2024, 10:34
A+ A-
Ρεπορτάζ για το κλασικό δίλημμα του Πάσχα, σχετικά με τον πατροπαράδοτο οβελία.

Για το πνευματικό μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού και την θρησκευτική διάσταση του Πάσχα των Ελλήνων θα διαβάσετε σε άλλα ρεπορτάζ.

Σε αυτό που βλέπετε μπροστά σας ασχοληθήκαμε με ένα πιο ανάλαφρο θέμα, που έχει να κάνει με τις γήινες απολαύσεις των ανθρώπων και συγκεκριμένα το φαγητό.

Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με τον … πατροπαράδοτο οβελία και το δίλημμα που προκύπτει σε πολλές οικογένειες είναι: Τι θα βάλουμε στη σούβλα, αρνί ή κατσίκι;

Εμείς το κάναμε θέμα για ρεπορτάζ στους δρόμους της Χαλκίδας και ρωτήσαμε νέους ανθρώπους να μας πουν την γνώμης τους.

Η Αντωνία Χαϊνά, η οποία είναι και  μαγείρισσα, προτιμάει το αρνί, γιατί όπως λέει: « Είναι πιο παραδοσιακό το αρνί, είναι πιο νόστιμο, κατά την γνώμη μου και έχει κριτσανιστή πετσούλα.»

Η Μαρία Γανωτή και ο Νίκος Παπαδάκης σπουδάζουν Μαγειρική σε ΙΕΚ και συμφωνούν ότι το αρνί γιατί είναι πιο γευστικό.

Επιπλέον προσθέτουν: « Το αρνί αποτελεί μέρος της Πασχαλινής παράδοσης των Ελλήνων, ενώ αν περισσέψει (που συνήθως περισσεύει) μπορεί να φαγωθεί και τις επόμενες μέρες. Αντίθετα το κατσίκι δεν τρώγεται κρύο.»

Το αρνί προτιμάει και η Κατερίνα Ίσσαρη, η οποία μας δήλωσε γελώντας: « Κάθε χρόνο σουβλίζουμε οικογενειακά. Αν δεν φας πέτσα από αρνί δεν καταλαβαίνεις Πάσχα. Το κατσίκι το προτιμούν λίγοι.»

Ο μοναδικός, απ’ όσους μίλησαν στο ρεπορτάζ, που προτιμάει το κατσίκι είναι ο Νικόλαος Παλαιολόγος και μάλιστα διαθέτει επιχειρήματα, καλύτερα το κατσίκι γιατί καθώς μας λέει:

« Μου αρέσει έχει πιο ήπια γεύση, δεν έχει πολύ λίπος και δεν έχει τόσο έντονη μυρωδιά.»

 

Επιστροφή