ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
25 Απριλίου 2024, 07:48
A+ A-
Mην χάσετε το πολεμικό δράμα «1917» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.

14.00 ΕΡΤ-3 «Ο ΤΥΧΕΡΑΚΙΑΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1968.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ερρίκος Θαλασσινός.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κώστας Χατζηχρήστος, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Νίκος Φέρμας, Χρήστος Καλαβρούζος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Απόστολος Σουγκλάκος, Γιώργος Οικονόμου, Γιώργος Τζιφός, Θανάσης Γκιώκας, Γιώργος Κοσμίδης, Τάκης Σαμπαζιώτης, Σταύρος Κλεώπας, Δημήτρης Καρυστινός.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Θύμιος, ένας επαρχιώτης, έρχεται στην Αθήνα και πιάνει δουλειά στο σουβλατζίδικο ενός συγχωριανού του. Ο Θύμιος κερδίζει το ΠΡΟ-ΠΟ. Τότε ο Σταύρος και η Σουζάνα προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν με μαθήματα αριστοκρατικής συμπεριφοράς. Όταν καταφτάνουν από το χωριό τα αδέλφια της αγαπημένης του, ο Θύμιος επιστρέφει στην τάξη και γλιτώνει από τους επιτήδειους και τους απατεώνες.

 

16.00 OPEN «ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1983.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντίνος Δημόπουλος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Θανάσης Βέγγος, Νότης Περγιάλης, Λουΐζα Ποδηματά, Βίνα Ασίκη.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Θανάσης ήθελε να γίνει δικαστής από μικρός αλλά τελικά κληροδότησε το καφενείο του πατέρα του. Αμετανόητος προς τα όνειρά του, ο Θανάσης έχει μετατρέψει το καφενείο σε δικαστική αίθουσα, στην οποία απονέμει δικαιοσύνη, ενώ ταυτόχρονα κάνει τα πάντα για να σπουδάσει τα παιδιά του.

 

21.00  ΕΡΤ-1 «Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-2015.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στράτος Μαρκίδης.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Πηνελόπη Πλάκα, Ελευθερία Μπενοβία , Σπύρος Πούλης, Κατερίνα Δημητρόγλου, Ευτυχία Φαναριώτη, Πατρίτσια Περιστέρη, Βίκυ Κάβουρα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Πέτρος Ξεκούκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Κώστας Σόμμερ.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Θεσσαλονίκη 2015. Ο «καθώς πρέπει» οικογενειάρχης Κλέαρχος, φλερτάρει αδιάντροπα ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του, Μάχο. Θέλοντας να ακολουθήσει την όμορφη γειτόνισσά του στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιεί ως πρόφαση την ασθένεια του γαμπρού του. Έτσι, ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για μασάζ και θεραπείες, ο Κλέαρχος πείθει τη σύζυγό του Μαρίνα ότι πρέπει να τον ακολουθήσει κρυφά, «για να τον παρακολουθεί». Όμως, ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει την Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους, στην Πόλη...

 

21.15 OPEN «1917»

ΕΙΔΟΣ: Πολεμικό δράμα-2019.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σαμ Μέντες.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζορτζ Μακ Κέι, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ντάνιελ Μέι, Κόλιν Φερθ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Βόρεια Γαλλία 1917. Στο πεδίο της μάχης ο στρατιώτης Τομ Μπλέικ καλείται να επιλέξει έναν από τους συναδέλφους του τάγματος για να τον βοηθήσει σε μια επικίνδυνη αποστολή. Έχοντας επιλέξει τον καλύτερό του φίλο, οι δύο άνδρες θα διασχίσουν τις εγκαταλελειμμένους γερμανικούς τάφρους για να φτάσουν στον συνταγματάρχη ΜακΚένζι. Αποστολή τους είναι να του παραδώσουν ένα μήνυμα καθοριστικής σημασίας. Εάν όμως το μήνυμα δεν φτάσει εγκαίρως, οι ζωές του συνταγματάρχη και των 1.600 ανδρών του κινδυνεύουν από το γερμανικό στρατό. Ένας από αυτούς τους άνδρες είναι και ο αδερφός του, ο υπολοχαγός Τζόζεφ Μπλέικ.

 

22.50 MEGA «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»

ΕΙΔΟΣ: Kωμωδία-2018.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στράτος Μαρκίδης.

ΠAIZΟΥΝ: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαϊδης, Αναστασία Τσιλιμπίου Guest: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Ιατρόπουλος.

ΥΠΟΘΕΣΗ:Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του…

 

23.00 ΕΡΤ-3 «ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ: ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΟΡΑΚΙ»

ΕΙΔΟΣ: Βιογραφικό δράμα-2018.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρέιφ Φάινς.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Όλεγκ Ιβένκο, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ρέιφ Φάινς, Ραφαέλ Περσονάζ, Σεργκέι Πολούνιν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο ηθοποιός Ρέιφ Φάινς μεταφέρεται πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Όλεγκ Ιβένκο, o οποίος δίνει μία κορυφαία ερμηνεία στον ρόλο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.
O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλον τον κόσμο με το ταλέντο του.
Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής, που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση. Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σ’ ένα επικίνδυνο «κρυφτό» με την KGB.
 

01.00 ΣΚΑΪ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματικό θρίλερ-2016.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σιντάρο Σιμοσάουα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλ Πατσίνο, Αντονι Χόπκινς, Τζος Ντουχαμέλ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας φιλόδοξος νεαρός δικηγόρος ξεκινά δικαστική διαμάχη με τον αδίστακτο μεγιστάνα μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, της οποίας το τελευταίο προϊόν ευθύνεται για εκατοντάδες θανάτους. Σύντομα ο νεαρός δικηγόρος θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση εκβιασμού, δολιοφθοράς και δωροδοκίας, και θα πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα σε έναν κυκεώνα από μυστικά, ψέματα και εκβιασμούς.

 

01.30  STAR «ΝΤΕΪΒ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1993.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άιβαν Ράιτμαν.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Φρανκ Λανγκέλα, Μπεν Κίνγσλεϊ, Τσαρλς Γκρόντιν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ντέιβ Κόνινγκ, ένας καθημερινός άνθρωπος, διευθύνει ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας. Πρόκειται για έναν συνηθισμένο τύπο, εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια: μοιάζει απόλυτα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Έτσι, όταν ο τελευταίος αποφασίζει να «δραπετεύσει» για δύο μέρες από τις υποχρεώσεις του με την ερωμένη του, ο Ντέιβ στρατολογείται από τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, προκειμένου να τον αντικαταστήσει. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ξαφνικά ο πρόεδρος παθαίνει εγκεφαλικό. Ο Ντέιβ αναγκάζεται να τον αντικαταστήσει και προς μεγάλη έκπληξη όλων, τα καταφέρνει καλύτερα και από τον αυθεντικό πρόεδρο…

 

01.45 ALPHA «ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική-Αστυνομική-2019.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Κου.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νίκολας Κέιτζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Νόα Λε Γκρος, Καρολίνα Γουίντρα.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Φρανκ απελευθερώνεται από τη φυλακή πολλά χρόνια μετά αφού κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Τώρα, ελεύθερος, ξεκινά μια πορεία εκδίκησης εναντίον των ανθρώπων των οποίων οι πράξεις τον έστειλαν στη φυλακή.

 

02.10 MEGA «FANTASY ISLAND»

ΕΙΔΟΣ: Τρόμου-2020.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζεφ Γουάντλοου.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μάγκι Κιου, Λούσι Χέιλ, Όστιν Στόγουελ, Τζίμι O. Γιάνγκ, Ράιαν Χάνσεν.

ΥΠΟΘΕΣΗ:  Ο αινιγματικός κύριος Roarke, κάνει τα μυστικά όνειρα των τυχερών καλεσμένων του να γίνονται πραγματικότητα σε ένα πολυτελές αλλά απομακρυσμένο τροπικό θέρετρο. Αλλά όταν οι φαντασιώσεις μετατρέπονται σε εφιάλτες, οι επισκέπτες πρέπει να λύσουν το μυστήριο του νησιού για να ξεφύγουν και να σωθούν.

 

03.45  STAR «ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1985.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Εϊμι Χέκερλινγκ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τσέβι Τσέις, Μπέβερλι Ντ’Αντζελο, Τζέισον Λάιβλι, Ντέινα Χιλ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Επί δύο χιλιάδες χρόνια, η Ευρώπη κατάφερε να αντέξει σε αμέτρητες κακουχίες και να επιβιώσει, ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια. Τώρα όμως πρόκειται να περάσει την ύστατη δοκιμασία, αφού το τρελό θηριοτροφείο, αποφασίζει να περάσει τις διακοπές του στη Γηραιά Ήπειρο! Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αναστατώνονται από τη φοβερή και τρομερή οικογένεια και οι «ευρωπαϊκές» τους γκάφες είναι ξεκαρδιστικές!

 

03.45 ALPHA «ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΑΣ» 

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1983.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ερρίκος Θαλασσινός.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαπας, Τέτα Κωνσταντά, Κώστας Καραγιώργης.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ζήνωνας, ένας καλός και υπομονετικός οικογενειάρχης, καταπιέζεται από την γυναίκα του αλλά κυρίως από την πεθερά του, Μπάρμπαρα, που διατηρεί έναν οίκο μόδας. Μάλιστα αναγκάζεται να παρουσιάζεται ως ο «μετρ ραπτικής Ζιζί», για τις ανάγκες του οίκου. Η ζωή του Ζήνωνα αλλάζει εντελώς, όταν ένας παλιός του φίλος, ο Θωμάς, επιστρέφει από την Αφρική και του ξεπληρώνει ένα παλιό χρέος.

Επιστροφή