ΜΙΧΑΕΛΑ ΡΑΓΙΑ: Αστέρι στα οικονομικά «βλέπει» Ολυμπιάδα!

ΜΙΧΑΕΛΑ ΡΑΓΙΑ: Αστέρι στα οικονομικά «βλέπει» Ολυμπιάδα!
26 Απριλίου 2024, 09:28
A+ A-
Επιτυχία για τη μαθήτρια του Λυκείου Αμαρύνθου

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (19-04-2024)

Ταλέντο στα οικονομικά είναι η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Λυκείου Αμαρύνθου Μιχαέλα Ραγιά, κόρη του πολιτικού μηχανικού Χρήστου Ραγιά και της μικροβιολόγου Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

Το ανακάλυψε αλλάζοντας κατεύθυνση για τις πανελλήνιες εξετάσεις και το επιβεβαίωσε περνώντας στην επόμενη φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦιΜ).
 
Η Μιχαέλα είπε στη «Γνώμη» σχετικά: «Πέρυσι επέλεξα τη θεωρητική κατεύθυνση, με πρώτο στόχο να σπουδάσω νομικά. Στη συνέχεια, όμως, κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο πεδίο προσφέρει λίγες επιλογές, πέραν της Νομικής.
 
»Έτσι, μεταπήδησα στην οικονομική κατεύθυνση, η οποία ανοίγει πολλούς επαγγελματικούς δρόμους. Σε πρώτη φάση, σκέφτομαι τη διοίκηση επιχειρήσεων και τα τουριστικά επαγγέλματα.
 
»Με την αλλαγή κατεύθυνσης, αποφάσισα να συμμετάσχω στην Οικονομική Ολυμπιάδα για να μετρήσω τις δυνάμεις μου. Δεν διάβασα τη σχετική ύλη για τον διαγωνισμό, αλλά τα κατάφερα μια χαρά».
 
Για τον διαγωνισμό, η Μιχαέλα σημείωσε: «Οι λύσεις των προβλημάτων προέκυπταν με τη λογική. Για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η διάκριση. Ήθελα να ζήσω την εμπειρία, αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα».
 
Μετά την επιτυχία της, η Μιχαέλα Ραγιά θα διαγωνιστεί σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας. Στόχος είναι να περάσει στον τελικό γύρο του διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις.
 
 

Επιστροφή