ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Καμία σοβαρή επιχείρηση αναδάσωσης στη Βόρεια Εύβοια τρία χρόνια μετά την φωτιά

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Καμία σοβαρή επιχείρηση αναδάσωσης στη Βόρεια Εύβοια τρία χρόνια μετά την φωτιά
16 Απριλίου 2024, 18:32
A+ A-
Ο βουλευτής Εύβοιας δεν μάσησε τα λόγια του σε ειδική επιτροπή της Βουλής.

Στη κοινή συνεδρίαση των ειδικών επιτροπών προστασίας περιβάλλοντος και περιφερειών της Βουλής με θέμα την επικαιροποίηση του εθνικού σχεδίου αναδασώσεων για τις πυρόπληκτες περιοχές τοποθετήθηκε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Βόρειας Εύβοιας.

Ο βουλευτής Εύβοιας τόνισε ότι εντοπίζει καθυστερήσεις στην αναδάσωση της Βόρειας Εύβοιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

« Τρία ερωτήματα θέλω ακόμα να θέσω: Αν υπάρχει η προοπτική να ενισχυθούν τα φυτώρια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους από τις νέες πυρκαγιές που έρχονται;

Τι θα γίνει με την ελάτη; Εάν πρόκειται να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε το προσεχές Φθινόπωρο τη διαδικασία αναδάσωσης στο ένα τρίτο της έκτασης;

Να πω εδώ ότι η Εύβοια, στην οποία επιμένουμε τόσο, αποτελεί το μοντέλο έτσι ώστε να δούμε το τι θα συμβεί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις καμένων δασών.

Τον Αύγουστο συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε και δεν έχουμε κάνει καμία σοβαρή επιχείρηση αναδάσωσης, γιατί τα άλλα είναι πιλοτικά προγράμματα και προγράμματα εθελοντών.

Πρέπει, συνεπώς, να επισπεύσουμε τους ρυθμούς και στο αντικείμενο αυτό και βεβαίως την υποδομή. Να έχουμε τα φυτώρια έτοιμα στο χρόνο τους και τον μηχανισμό να μπορεί να προχωρήσει στις εργασίες αυτές.»

Επιστροφή