Στη μοίρα του έχει παρατηθεί ο τάφος του Γιάννη Σκαρίμπα
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ανάγκη συντήρησης και ανάδειξης του ταφικού μνημείου του Χαλκιδέου λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα.
Στο κείμενο της ερώτησης, η κ. Καζάνη επισημαίνει:
« Ο Σκαρίμπας έζησε όλη του τη ζωή και απεβίωσε στην Χαλκίδα το 1984, ενώ τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο χώρο του κάστρου του Καράμπαμπα.
Το 2024 έχει ανακηρυχθεί «Έτος Γιάννη Σκαρίμπα» για τη Χαλκίδα, με την ευκαιρία των 40 χρόνων από τον θάνατό του.
Δυστυχώς, όμως, το ταφικό μνημείο του σπουδαίου λογοτέχνη έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα του και παρουσιάζει σημαντικές φθορές.»
Η βουλευτής Εύβοιας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στη διερεύνηση των ζημιών και στις σωστές παρεμβάσεις από εξειδικευμένους συντηρητές.
Τονίζει, ακόμα, την ανάγκη ανάδειξης της πέριξ περιοχής με κατάλληλο φωτισμό και την τοποθέτηση διακριτικής πληροφοριακής πινακίδας.




















