Μακαρόνια με σάλτσα ροκφόρ

Μακαρόνια με σάλτσα ροκφόρ
19 Απριλίου 2024, 07:00
A+ A-
Για τους λάτρεις του ιδιαίτερου τυριού!

Υλικά:

• 500 γραμ. μακαρόνια (spaghettini)

• 250 γραμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους

• 250 γραμ. τυρί κρέμα

• 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

• 1 πράσο ψιλοκομμένο

• 150 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια.

Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ροκφόρ, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το μείγμα να πάρει μια βράση.

Με μια τσιμπίδα, χωρίς να σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή