ΨΑΧΝΑ: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

ΨΑΧΝΑ: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
5 Απριλίου 2024, 15:31
A+ A-
Από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου  Διρφύων - Μεσσαπίων.

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου  Διρφύων - Μεσσαπίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 9 Απριλίου μια σειρά δράσεων και προληπτικών εξετάσεων

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι,  στα γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών (οδός Αγγελή Γοβιού 4) στα Ψαχνά.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει:

  • Ιατρικούς ελέγχους, που είναι: σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρηση ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και μετρήσεις κρεατινίνης και e-GFR που αφορούν τον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας καθώς και εκτίμηση μέσω ερωτηματολογίου για την εμμηνόπαυση, την οστεοπόρωση, τον σακχαρώδη διαβήτη και θα διενεργούνται από τις νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο σπίτι»
  • Κλινική εξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, που θα πραγματοποιείται από την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια  Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία.
  • Προληπτικός έλεγχος κατάθλιψης με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου κατά την κλίμακα W. K. Zung, για άτομα ηλικίας άνω των 18 και θα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των Κοινωνικών Επιστημόνων του «Βοήθεια στο σπίτι».

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν στον γενικό πληθυσμό κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλέφωνο: 2228025322

 

Επιστροφή