ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οι ταινίες της ημέρας (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ)
29 Μαρτίου 2024, 09:00
A+ A-
Από το μακρινό 2002 και χιλιοπαιγμένη η κομεντί «Δύο εβδομάδες προθεσμία» αλλά αξίζει της προσοχής σας.

14.00 ΕΡΤ-3 «ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΙΑ ΔΡΑΧΜΗ»

ΕΙΔΟΣ: Kωμωδία-1968.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Ανδρίτσος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σταύρος Παράβας, Μίμης Φωτόπουλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Κατερίνα Γιουλάκη, Κλεό Σκουλούδη, Μάκης Δεμίρης, Ματίνα Καρρά, Νάσος Κεδράκας, Θάνος Παπαδόπουλος, Αλέκος Ζαρταλούδης, Νίκος Τσουκαλάς, Γιάννης Μπουρνέλης, Παμφίλη Σαντοριναίου, Στάθης Χατζηπαυλής, Δημήτρης Κούκης, Βίκυ Παππά, Σωκράτης Κορρές, Νίκος Σπυριδωνάκος, Θόδωρος Κεφαλόπουλος.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο κύριος Αλέκος, ένας αρκετά πλούσιος μετανάστης στην Αυστραλία, επιστρέφει ξαφνικά και δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στον ανιψιό του Παντελή, τον οποίο θεωρεί προκομμένο νέο και συνεπή οικογενειάρχη. Ο Παντελής κορόιδευε τον θείο του για πολλά χρόνια, λέγοντάς του ότι είναι παντρεμένος και με παιδί. Και τώρα τι γίνεται; Καθώς η κληρονομιά του θείου δεν είναι αμελητέα, ο πονηρός ανιψιός σκαρφίζεται το αδιανόητο. Ντύνει γυναίκα τον φίλο του Σταύρο, που είναι υπάλληλος σε μια κινηματογραφική αίθουσα, τον παρουσιάζει ως τη σύζυγό του και μύρια ευτράπελα ακολουθούν.

 

17.00 OPEN «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία-1969.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος Γλυκοφρύδης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κώστας Χατζηχρήστος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Παπανίκα.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Λάκης, ένας ομογενής από την Αμερική φτάνει στην Ελλάδα με σκοπό να παντρευτεί. Γνωρίζεται με τον κύριο Σπύρο που έχει μια κόρη, η οποία είναι ερωτευμένη μ’ έναν χρεοκοπημένο νεαρό εργοστασιάρχη, τον Νάσο, ο οποίος θέλει να ξεπουλήσει το εργοστάσιό του στον πατέρα της για να ξελασπώσει οικονομικά. Ο καθένας, στην προσπάθειά του να πετύχει το στόχο του, δεν διστάζει να μπλέξει στα σχέδιά του τον αφελή Λάκη.

 

21.15   OPEN «ΤΑ ΑΣΧΗΜΟΓΛΥΚΟΥΛΙΑ»

ΕΙΔΟΣ: Ταινία κινουμένων σχεδίων-2019.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέλι Άσμπερι.

Φωνές ελληνικής μεταγλώττισης: Ειρήνη Ψυχράμη, Άρης Πλασκασοβίτης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Μάριζας, Κωνσταντίνος Λάγκος, Πηνελόπη Σκαλκώτου

ΥΠΟΘΕΣΗ: Δεν καταλήγουν όλα τα παιχνίδια και οι κούκλες στην αγκαλιά ενός παιδιού. Μερικά μέσω ενός τούνελ καταλήγουν στην Ασχημούπολη, την πόλη για τα αδιάφορα και αζήτητα παιχνίδια.  Η Μόξι, ένα από αυτά, ονειρεύεται μαζί με τους φίλους της να βρουν τη δική τους θέση στην αγκαλιά ενός παιδιού. Πρώτα όμως θα χρειαστεί να πάνε πέρα από τα βουνά για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από αυτά. Η μεγάλη περιπέτεια μαζί με τους φίλους της μόλις ξεκινά...

 

23.00 ΕΡΤ-3 «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ»

ΕΙΔΟΣ: Δραματική ταινία/Θρίλερ-2009.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέβιν Μακντόναλντ.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Έλεν Μίρεν, Τζέισον Μπέιτμαν, Ρόμπιν Ράιτ, Βαϊόλα Ντέιβις.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Όταν η ερωμένη του βρίσκεται νεκρή, ο βουλευτής Στίβεν Κόλινς (Μπεν Άφλεκ) προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατεύσει το όνομα και την καριέρα του. Καθώς οι δημοσιογράφοι Καλ (Ράσελ Κρόου) και Ντέλα (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) ερευνούν περαιτέρω, αποκαλύπτουν έναν περίπλοκο ιστό ψεμάτων που εκτείνεται μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας.
 

23.50  STAR «JOHN WICK»

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια-2014.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Λιτσχ, Τσαντ Σταχέλσκι.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κίανου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Αλφι Αλεν, Γουίλεμ Νταφόε, Αντριάν Παλίκι.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος...

 

00.00  ΑΝΤ-1 «ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ»

ΕΙΔΟΣ: Κομεντί-2006.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Ξανθόπουλος.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης , Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Σολωμού, Γιώργος Καραμίχος, Ισαβέλλα Βλασιάδου.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τάσος είναι μέχρι θανάτου ερωτευμένος με την Αλίκη, μία ακόμα σκηνή ζήλιας του θα καταλήξει με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, κάτω από τη μοτοσικλέτα του. Το φάντασμά του, όμως, έχει άλλα σχέδια. Επιστρέφει στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, όπως σύντομα θα ανακαλύψει, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον …..αντικαταστήσει! Έχει 5΄για να κάνει αισθητή την παρουσία του στους ζωντανούς και κυρίως, για να αποτρέψει τη σχέση που «μαγειρεύεται» μεταξύ της Αλίκης και του φίλου του. Λίγο πριν τους τρελάνει όλους κι ενώ ο χρόνος του εξαντλείται, ο Τάσος συνέρχεται… Τον δίδαξε άραγε όλη αυτή η περιπέτεια κάτι ή θα επιστρέψει και πάλι στον παλιό, καλό ζηλιάρη εαυτό του;

 

00.00 OPEN «THE MAJESTIC- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ MAJESTIC»

ΕΙΔΟΣ: Αισθηματικό δράμα-2001.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φρανκ Ντάραμποντ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζίμ Κάρεϊ, Μάρτιν Λαντάου, Λόρι Χόλντεν, Μπομπ Μπάλαμπαν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

Ο Τζιμ Κάρεϊ σε έναν ρόλο διαφορετικό για μια ταινία που φέρει την υπογραφή του Φαρνκ Ντάραμποντ (Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουρθ, Το Πράσινο Μίλι) που κερδίζει τις εντυπώσεις.

 

00.15 ALPHA «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ» (Armageddon)

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας-1998.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Μπέι.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Γουίλ Πάτον, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Όουεν Γουίλσον, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές…

 

00.45 ΣΚΑΪ «ΣΑΝΓΚΑΗ, Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ»

ΕΙΔΟΣ: Ιστορική, Δραματική-2010.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μίκαελ Χάφστρομ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζον Κιούζακ, Γκονγκ Λι, Ντέιβιντ Μορς, Φράνκα Ποτέντε, Κεν Γουατανάμπι.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Αμερικανός μυστικός πράκτορας Πολ Σόουμς φτάνει στη Σανγκάη μια εβδομάδα πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ για να ερευνήσει τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Με τη βοήθεια ενός Ιάπωνα πράκτορα, η έρευνα του Σόουμς τον οδηγεί σε έναν χαρισματικό τοπικό γκάνγκστερ, τον Άντονι Λάντινγκ, και την όμορφη σύζυγό του, Άννα. Η γνωριμία του Σόουμς με την Άννα θα εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Έχουν όμως ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να λύσουν το μυστήριο, πριν την κατάρρευση της πόλης.

 

02.00  STAR  «ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ» (BULLET HEAD)

ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια-2017.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πολ Σόλετ.

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Έιντριεν Μπρόντι, Τζον Μάλκοβιτς, Αντόνιο Μπαντέρας, Ρόρι Κάλκιν.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Τρεις εγκληματίες βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε μια αποθήκη, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Με την αστυνομία να βρίσκεται στα ίχνη τους και την αγωνία να τους έχει κυριεύσει, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη μεγαλύτερη απειλή, έναν θανάσιμα άγριο σκύλο-δολοφόνο…

 

02.30 MEGA «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ»

EIΔΟΣ: Θρίλερ-2014.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέισον Στόουν.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σούζαν Σαράντον, Γκιλ Μπέλοους, Έλεν Μπέρστιν, Τόφερ Γκρέις, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ντετέκτιβ Χέιζελ Μικάλεφ (Σούζαν Σαράντον) υπηρετεί στην μικρή και ήσυχη πόλη του Πορτ Ντάντας, στην επαρχία Οντάριο του Καναδά και οδεύει προς τη συνταξιοδότηση, με μόνες της έννοιες την εξάρτηση από τα παυσίπονα και ένα πρόσφατο διαζύγιο. Όλα όμως αλλάζουν, όταν μια άρρωστη γυναίκα  δολοφονείται στο σπίτι της και η Χέιζελ και η ομάδα της καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Η Χέιζελ βρίσκει και πάλι τον εαυτό του προσπαθώντας να συλλάβει τον δολοφόνο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

03.00 ΣΚΑΪ «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

ΕΙΔΟΣ: Κοινωνική, Δραματική-2009.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γουέιν Κρέιμερ.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Χάρισον Φορντ, Ρέι Λιότα, Άσλεϊ Τζαντ, Κλιφ Κέρτις.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας συνοριοφύλακας στη Νότια Καλιφόρνια αποφεύγει την τελευταία στιγμή να χτυπήσει μια όμορφη νεαρή με το τζιπ του. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ξεκινά μια αλυσίδα γεγονότων όπου οι ζωές αγνώστων διασταυρώνονται με απρόβλεπτους τρόπους και αποκαλύπτουν τη σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης, της ένταξης σε ένα νέο κοινωνικό σύνολο, της φύλαξης των συνόρων και της σύγκρουσης ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες.

 

04.00   STAR  «SNOWTIME!»

ΕΙΔΟΣ: Παιδική ταινία-2015.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Ζαν-Φρανσουά Πιλιό.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Για να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, τα παιδιά σε ένα μικρό χωριό αποφασίζουν να οργανώσουν μια τεράστια μάχη χιονοστιβάδας! Οι 11χρονοι Λουκ και Σοφί, είναι οι αρχηγοί  των δύο αντίπαλων ομάδων. Η Σόφι και η ομάδα της υπερασπίζονται ένα περίπλοκο φρούριο χιονιού από την επίθεση της συμμορίας του Λουκ. Όποια πλευρά κατέχει το φρούριο στο τέλος των διακοπών είναι οι νικητές…

Επιστροφή