Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα
25 Μαρτίου 2024, 07:00
A+ A-
Η εποχή το ...επιβάλλει!

Υλικά:

• 1 κιλό φράουλε

• 1.200 γραμ. ζάχαρη

• 2 βανίλιες

• 100 ml μπράντι

• 2 κ.γ. χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τι φράουλες το κοτσάνι τους και στη συνέχεια τις πλένουμε πολύ καλά. Όσες φράουλες είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε δύο κομμάτια, ενώ όσες είναι μικρές, τις αφήνουμε ολόκληρες.

Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπράντι και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά.

Έπειτα, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 50-60 λεπτά, ώστε να μαριναριστούν όλα τα υλικά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα με τις φράουλες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά (όταν χρειάζεται ξαφρίζουμε) για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι το μείγμα να έχει την υφή της μαρμελάδας (κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε απαλά ανά τακτά διαστήματα).

Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, την βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή