Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο
18 Μαρτίου 2024, 07:00
A+ A-
Ξεχωριστή συνταγή!

Υλικά:

• 1-1,5 κιλό χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (πλοκάμια, κεφάλι)

• 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

• 1 σέλερι ψιλοκομμένο

• 1 καρότο κομμένο σε φέτες

• 2 φύλλα δάφνης

 

Για τη μαρινάδα:

• 120 ml ελαιόλαδο

• 70 ml ξύδι λευκό

• μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

• 1 κ.γ. ρίγανη

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, τα φύλλα δάφνης και στο τέλος (πάνω από τα λαχανικά) προσθέτουμε το χταπόδι.

Στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Έπειτα, ελέγχουμε το χταπόδι να δούμε αν είναι έτοιμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μαρινάδα, αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να "δέσουν" όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή