Αλμυρό κέικ με τυριά και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ με τυριά και ζαμπόν
11 Μαρτίου 2024, 07:00
A+ A-
Σκέτη απόλαυση!

Υλικά:

• 270 γραμ. αλεύρι

• 15 γραμ. μπέικιν πάουντερ

• 6 αβγά

• 80 ml ηλιέλαιο

• 80 γραμ. βούτυρο λιωμένο

• 220 γραμ. φρέσκο γάλα

• 400 γραμ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας (gouda, mozzarella, γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ά.)

• 250 γραμ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα αβγά, στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ.

Σε μία μεγάλη λαδωμένη φόρμα του κέικ αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή