Χοιρινό με μπίρα

Χοιρινό με μπίρα
8 Μαρτίου 2024, 07:00
A+ A-
Ένα εξαιρετικό έδεσμα για το Κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά:

• 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε κομμάτια

• 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

• 2 καρότα κομμένα σε φέτες

• 2 ποτήρια μπίρα

• 2 κ.σ. μέλι

• 2-3 κ.σ. μουστάρδα

• θυμάρι

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε γάστρα το κρέας, τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά όλα τα υλικά.

Στο μούλτι χτυπάμε την μπίρα, το μέλι, τη μουστάρδα και το θυμάρι και στη συνέχει ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας.

Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 2 ώρες.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή