Ινδοκάρυδο σιροπιαστό
Υλικά:
Για το γλυκό:
• 150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 150 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
• 150 γραμ. ινδοκάρυδο
• 250 γραμ. ζάχαρη
• 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 80 γραμ. τριμμένο αμύγδαλο
• 4 αβγά
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες
• λίγη τριμμένη καρύδα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
• 500 ml νερό
• 500 γραμ. ζάχαρη
• χυμός και φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 7-8 λεπτά από την πρώτη βράση του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για το γλυκό:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο αμύγδαλο.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και τις βανίλιες.
Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα στερεών υλικών από το μπολ.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετούμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και μόλις το γλυκό ρουφήξει καλά το σιρόπι, ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.
Καλή σας απόλαυση!