ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κόκκινο Σπίτι

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κόκκινο Σπίτι
22 Φεβρουαρίου 2024, 15:01
A+ A-
Δεν λέει να τελειώσει το ...λίφτινγκ
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη
 
Σε ...γεφύρι της Άρτας έχει μετατρέψει τη συντήρηση του «Κόκκινου Σπιτιού» η Δημοτική Αρχή Βάκα. Για περισσότερα από δύο χρόνια προσπαθεί να κάνει ...λίφτινγκ στο εμβληματικό κτήριο της Χαλκίδας, αλλά το μόνο που έχει καταφέρει είναι να δημιουργήσει ένα μόνιμο εργοτάξιο.
 
Το «Κόκκινο Σπίτι» είναι εγκατελειμμένο στην τύχη του εδώ και πολλά χρόνια. Έστω και καθυστερημένα, η Έλενα Βάκα αποφάσισε να το σουλουπώσει με έργο προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, το οποίο έχει περάσει από ...σαράντα κύματα και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
 
Το 2021 το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και στις αρχές του 2022 ο διαγωνισμός βγήκε ατελέσφορος, γιατί ο μοναδικός μειοδότης δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και ανάδοχος αναδείχθηκε  η εταιρεία «Χριστοδούλου-Σαντοριναίου» με έκπτωση 9%.
 
Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα έπρεπε να είχε αποπερατωθεί τον Νοέμβριο του 2023. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η ανάδοχος εταιρεία εξασφάλισε από το δημοτικό συμβούλιο τετράμηνη παράταση για να παραδώσει ανακαινισμένο το «Κόκκινο Σπίτι» μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2024.
 
Για να ζητήσει την παράταση ο ανάδοχος υποστήριξε ότι οι φθορές των πωρόλιθων είναι μεγαλύτερες από την αρχική εκτίμηση και ότι τον Σεπτέμβριο δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες, εξαιτίας των βροχοπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel». 
 
Έτσι, το «Κόκκινο Σπίτι» έχει καλυφθεί με σκαλωσιές και παραμένει επί μήνες εργοτάξιο χωρίς να μπορούν να το θαυμάσουν (έστω εξωτερικά) οι επισκέπτες της πόλης. Μάλιστα, στο προαύλιο έχει τοποθετηθεί και ένα κοντέινερ για τις ανάγκες των εργασιών επιδεινώνοντας την εικόνα του κτηρίου.

Επιστροφή