ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Παράπονα για την πρώτη λογοδοσία της δημάρχου

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Παράπονα για την πρώτη λογοδοσία της δημάρχου
22 Φεβρουαρίου 2024, 12:10
A+ A-
Αρνήθηκε δευτερολογίες των συμβούλων.

Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας προκειμένου να γίνει η λογοδοσία της δημάρχου Έλενας Βάκα. Η ειδική αυτή συνεδρίαση καθιερώθηκε από τις αρχές του 2024 και θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες. 

Οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι καταθέτουν ερωτήματα, στα οποία η δήμαρχος είναι υποχρεωμένη να απαντήσει. 

Στην πρώτη αυτή ειδική συνεδρίαση, η οποία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, η δήμαρχος ακολούθησε μια διαφορετική τακτική. 

Οι σύμβουλοι εισηγούνταν τα ερωτήματα, η δήμαρχος απαντούσε, αλλά δεν τους έδινε το δικαίωμα δευτερολογίας. Δηλαδή, η Έλενα Βάκα έλεγε αυτά που ήθελε και δεν υπήρχε αντίλογος

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης, αφού οι απαντήσεις χωρίς αντίλογο υποβάθμισαν την διαδικασία από την οποία δεν προέκυψε τίποτα σημαντικό. 

Για την ιστορία τα θέματα που συζητήθηκαν είναι οι εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος για το έτος Σκαρίμπα, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ανθηδόνας, η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, οι απ ευθείας αναθέσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ, αλλά και οι αναθέσεις της δημάρχου, οι οποίες οδηγούν σε διαταγές πληρωμής, το νέο κτήριο των Ειδικών Εργαστηρίων και τα προβλήματα σχολικής στέγης. 

Επιστροφή