ΕΥΒΟΙΑ: Οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις διεκδικούν αυξήσεις των μισθών τους

ΕΥΒΟΙΑ: Οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις διεκδικούν αυξήσεις των μισθών τους
19 Φεβρουαρίου 2024, 19:45
A+ A-
Τα σωματεία πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο (φωτό), για να κλιμακώσουν το αγώνα τους.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την διαμόρφωση και υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην Εύβοια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, HQF- -ΜΙΜΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΖΩΗ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε, αναφέρονται - μεταξύ άλλων- τα εξής

" Κοινή διαπίστωση που επιβεβαιώθηκε στη σύσκεψη ήταν οι πενιχροί μισθοί που μαζί με την τεράστια ακρίβεια, τους φόρους κτλ δεν μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας.

Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ) που διαμορφώσαμε δεν θα μας κάνει πλούσιους αλλά θα είναι μια “ανάσα” για να τα βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειές μας.

Διεκδικούμε κατώτερο μισθό 1000 € και κατώτερο ημερομίσθιο 38,46 €, που να αυξάνονται 10% κάθε τρία χρόνια, δηλαδή πχ ένας εργαζόμενος που δουλεύει 18 χρόνια να παίρνει 1.600 € μεικτά.

Αυτά τα ποσά να προσαυξάνονται με 10% επίδομα γάμου, 5% για κάθε παιδί, 10% λόγω ανθυγιεινής εργασίας, 10% για όσους δουλεύουν βάρδιες και 15% για τους συναδέλφους με ειδικότητα-πτυχίο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε προγραμματισμός δράσης για να πετύχουμε την υπογραφή της ΚΣΣΕ. Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων μας θα καταθέσει στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας την πρόταση της ΚΣΣΕ ζητώντας συνάντηση.

Επίσης, θα ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και θα ζητήσουμε τη στήριξή της για την υπογραφή της ΚΣΣΕ (πανό, ανακοινώσεις, επιστολές στήριξης σε φορείς, Δήμους, Περιφέρεια, βουλευτές κτλ).

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, όλα τα σωματεία μας διεκδικούμε την υπογραφή της ΚΣΣΕ συμμετέχοντας με κοινό πανό στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία δικαστηρίων στις 12:00."

Επιστροφή