Αρνί με αγκινάρες
Υλικά:
• 2 κιλά αρνί, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
• 500 γραμ. αγκινάρες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσο κομμένο σε φέτες
• 2 φύλλα δάφνης
• 1/2 ματσάκι άνιθος
• 1 καρότο κομμένο σε φέτες
• 2,5 lt ζωμός λαχανικών
• χυμός από 3 λεμόνια
• 100 ml λευκό κρασί
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί καλά, βάζουμε το αρνί και σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το αρνί σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, επαναφέρουμε το αρνί, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1,5-2 ώρες ελέγχοντας αν χρειάζεται κι άλλο ζωμό το φαγητό. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον άνιθο.
Καλή σας απόλαυση!