Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα
9 Φεβρουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Ένας μεζές για μερακλήδες!

Υλικά:

• 7 φύλλα κρούστας

• ελαιόλαδο

• 300 γραμ. κασέρι κομμένο σε κύβους

• 300 γραμ. παστουρμάς κομμένος σε λεπτές φέτες (καθαρισμένος από το τσιμένι)

• 100 γραμ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

• 15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

• 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

• 1 αβγό

• 2 κ.σ. γάλα φρέσκο

• παπαρουνόσπορος και σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση:


Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 40x25 εκ. Στη συνέχεια, απλώνουμε στις τέσσερις πλευρές του ταψιού τέσσερα λαδωμένα φύλλα, τα οποία πρέπει να εξέχουν προς τα έξω περίπου 10 εκ.

Στρώνοντας στη βάση της πίτας πρώτα τον παστουρμά, έπειτα το κασέρι και τέλος τα ντοματίνια με τις λιαστές ντομάτες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι κουταλιά-κουταλιά, ώστε να απλωθεί σχεδόν παντού.

Έπειτα, μαζεύουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα του φύλλου και τα λαδώνουμε πολύ καλά. Τέλος, βάζουμε τρία ακόμη φύλλα τσαλακώνοντας και λαδώνοντάς τα, ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ταψιού, ώστε το καθένα να καλύπτει το 1/3 της επιφάνειας.

Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα. Τέλος, πασπαλίζουμε προαιρετικά με παπαρουνόσπορο και σουσάμι.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να έχουν ροδίσει πολύ καλά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή