Σουφλέ σπανάκι

Σουφλέ σπανάκι
5 Φεβρουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Γρήγορο, εύκολο και μυρωδάτο!

Υλικά:

• 500 γραμ. σπανάκι καθαρισμένο

• 2 κ.σ. αλεύρι

• 4 κ.σ. βούτυρο

• 250 ml γάλα φρέσκο

• 3 αβγά

• 200 γραμ. φέτα

• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• 2 κ.σ. άνιθος

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το σπανάκι σε 2 κ.σ. βουτύρο για περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε τις άλλες 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει, προσθέτουμε το γάλα. Όταν "δέσει" το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το σπανάκι στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.Έπειτα, το προσθέτουμε στο υπόλοιπο σπανάκι.

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε τη φέτα και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο σπανάκι.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή