Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα
Υλικά:
• 350 γραμ. λευκή σοκολάτα
• 120 γραμ. κρέμα γάλακτος
• 350 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή τύπου digestive θρυμματισμένα
• 150 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα (προαιρετικά)
• 200 γραμ. βούτυρο
• 80 γραμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια μιας ορθογώνιας φόρμας για κέικ με αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 2,5 ώρες.
Μόλις παγώσει καλά το μωσαϊκό, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!