Τορτελίνια σουφλέ με κοτόπουλο και μανιτάρια

Τορτελίνια σουφλέ με κοτόπουλο και μανιτάρια
29 Ιανουαρίου 2024, 07:00
A+ A-
Απαράμιλλη νοστιμιά!

Υλικά:

• 400 γραμ. τορτελίνια

• 350 γραμ. κοτόπουλο ψημένο φιλέτο ή ξεψαχνισμένο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο που μας περίσσεψε)

•150 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 κ.σ. βούτυρο

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 3-4 κλωναράκια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

• 3-4 δεντρολίβανο θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

• αλάτι

• πιπέρι

 

Για την μπεσαμέλ:

• 50 γραμ. βούτυρο

• 50 γραμ. αλεύρι

• 300 ml φρέσκο γάλα

• 2 αβγά

• 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αρχικά, βράζουμε τα τορτελίνια 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, που το έχουμε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια), το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα και τα αβγά (όλα σε θερμοκρασία δωματίου) και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά και συνεχόμενα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και να γίνει λεία.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε 50 γραμ. από την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε την μπεσαμέλ μέσα στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας.

Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει, και σερβίρουμε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή