Συκώτι με μανιτάρια και μπέικον

Συκώτι με μανιτάρια και μπέικον
26 Ιανουαρίου 2024, 11:07
A+ A-
Απολαυστικός μεζές!

Υλικά:

• 500 γραμ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

• 8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες (αν είναι μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα)

• 8-10 φέτες μπέικον κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια

• 1 φλιτζ. αλεύρι

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

• 1/2 φλιτζ. λευκό, ξηρό κρασί

• 1,5 κ.γ. αλάτι

• 1/2 κ.γ. πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, το βάζουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το σκόρδο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Αλευρώνουμε τα κομμάτια του συκωτιού, γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Σε ένα άλλο, μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα μοσχαρίσια συκώτια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να ψηθεί το συκώτι από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, επιστρέφουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή