ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επανεμφάνιση Τσιόδρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επανεμφάνιση Τσιόδρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων
5 Ιανουαρίου 2024, 20:45
A+ A-
Συναντήθηκε με το νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Με τον γνωστό καθηγητή Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα και την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, συναντήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.  

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας με δεδομένη την τεράστια έξαρση μετάδοσης του ιού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός έθεσε σε προτεραιότητα την ενίσχυση των εμβολιασμών καθώς όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ο εμβολιαστικός ρυθμός δεν είναι ο επιθυμητός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η φετινή έξαρση των ιώσεων οφείλεται στη σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid και αυτό οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές και σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία

Επιστροφή