ΕΥΒΟΙΑ: Συμμορία είχε … ρημάξει εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες

ΕΥΒΟΙΑ: Συμμορία είχε … ρημάξει εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες
21 Νοεμβρίου 2023, 18:35
A+ A-
Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχές των Δήμων Διρφύων- Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας ¶ννας.

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λίμνης και Διρφύων – Μεσσαπίων, εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχές της Βόρειας Ευβοίας.

Από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, μέλη συμμορίας, οι οποίοι μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας είχαν ως ορμητήριο περιοχή των Αθηνών, ενώ δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και κυρίως πρώτες πρωινές ώρες.

Αφού πρώτα εντόπιζαν και κατόπτευαν τους υποψήφιους στόχους τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν την παράνομη δραστηριότητά τους πραγματοποιούσαν το …χτύπημά τους.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 12 Σεπτεμβρίου έως 29-Νοεμβρίου 2022, οι δράστες ενέχονται στη διάπραξη 12 τουλάχιστον κλοπών από διάφορα καταστήματα (μίνι μάρκετ, εστιατόρια – ταβέρνες, καφετέρια), σε περιοχές των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ¶ννας και Διρφύων – Μεσσαπίων (Αχλάδι, Μαντούδι, Νέος Παγώντας, Παραλία Πηλίου, Καμαρίτσα, Παραλία Αγίας ¶ννας).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, οινοπνευματώδη ποτά, διάφορα καπνικά προϊόντα και άλλα εμπορεύματα, καθώς και διάφορα αντικείμενα, με τη ζημία που προκάλεσαν στις εν λόγω επιχειρήσεις να υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και όχι μόνο αδικήματα. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Επιστροφή