Βοιωτία: Φαινόταν επικίνδυνος - Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

Βοιωτία: Φαινόταν επικίνδυνος - Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο
16 Νοεμβρίου 2023, 15:56
A+ A-
Ανέφερε ότι δεν κατάλαβε ότι το θύμα ήταν ανήλικος.

Το γραφείο του ανακριτή πέρασε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, φέρεται να είπε στην απολογία του πως δεν κατάλαβε την ηλικία του οδηγού του υπόπτου οχήματος, αλλά έκρινε ως απειλή το μαχαίρι που υπήρχε στη θήκη της αριστερής πόρτας του οχήματος.

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού, είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού υπήρχε ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος», φέρεται να τόνισε στην απολογία του ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

Να σημειώσουμε ότι πυρίτιδα εντοπίσθηκε στο χέρι του 17χρονου, ένδειξη η οποία επιβεβαιώνει ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Επιστροφή