Αυτά τα ...μπουμπούκια άνοιγαν σπίτια σε Αττική και Εύβοια - Στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες τους

Αυτά τα ...μπουμπούκια άνοιγαν σπίτια σε Αττική και Εύβοια - Στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες τους
15 Νοεμβρίου 2023, 20:42
A+ A-
Πάνω από 57.000 ευρώ η λεία τους.

Τις φωτογραφίες και τα πλήρη στοιχεία των μελών της σπείρας που άνοιγε σπίτια σε Αττική και Εύβοια, με λεία που ξεπέρασε τα 57.000 ευρώ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τρία άτομα που έχουν συλληφθεί από τις 19 Οκτωβρίου και ένα άτομο που παραμένει ασύλληπτο. Οι δράστες επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και σε μια περίπτωση κλοπής στο Ηράκλειο, με θύμα ηλικιωμένο, ο άτυχος άνδρας λίγο μετά κατέληξε

Όπως είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛΑΣ τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν με χαρακτηριστική θρασύτητα, αφού δεν δίσταζαν να εισέλθουν σε σπίτια από τα οποία δεν απουσίαζαν οι ένοικοι.

Επίσης, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και αν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους. .

Ειδικότερα πρόκειται για τους: 

  • ΝΙΚΗΤΑ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 23-1-2004 στην Αθήνα.

  • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Θεόφιλο, αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεννηθέντα την 31-5-2004 στην Αθήνα.

  • ΧΡΙΣΤΑΚΗ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης, γεννηθέντα την 12-11-1996 στην Αθήνα.​

  • Και τον μη συλληφθέντα ΣΑΪΝΗ Τσαμπίκο, αγνώστου πατρός και της Διαμάντως, γεννηθέντα την 6-4-2004 στην Αθήνα.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά μία ληστεία και έξι κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Εύβοια, ενώ το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας υπερβαίνει το ποσό των 57.000 ευρώ.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα και με τη μορφή της συνέργειας, της ληστείας κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής όπλου και της οπλοφορίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και που δεν έχουν εισέτι καταγγελθεί από τα τελευταία.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επιστροφή