ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ο σεισμός στο Μαντούδι έφερε στο προσκήνιο την ακαταλληλότητα των αστυνομικών κτηρίων στην Εύβοια

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ο σεισμός στο Μαντούδι έφερε στο προσκήνιο την ακαταλληλότητα των αστυνομικών κτηρίων στην Εύβοια
17 Νοεμβρίου 2023, 08:09
A+ A-
Ο βουλευτής Εύβοιας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. 

Ένας σεισμός ήταν η αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια το ζήτημα της ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών που στεγάζονται τα αστυνομικά τμήματα της Εύβοιας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.

Ο ισχυρός σεισμός των 5,2 ρίχτερ στο Μαντούδι στις 3 Νοεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα του ταβανιού στον χώρο αναμονής πολιτών (φωτό) και από τύχη να μην έχουμε τραυματισμούς.

Δυστυχώς, η περίπτωση του Μαντουδίου δεν είναι η μόνη. Το σύνολο των τμημάτων βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση. Το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων στο σύνολό του έχει αναδειχθεί πολλές φορές από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας.

Με πρόσφατη επιστολή της επαναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτιριακές υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητάει δέσμευση από τους αρμόδιους φορείς για την μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών στον Ν. Ευβοίας.

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου υιοθετεί τους προβληματισμούς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό  Προστασίας του Πολίτη:

  1. Τι σκοπεύει να πράξει ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και οριστικά τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Ευβοίας;
  2. Πώς σκοπεύει να επιλύσει το θέμα της προσβασιμότητας στα κτίρια της ΕΛ.ΑΣ.;

 

Επιστροφή