ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Τραγικό λάθος της Αστυνομίας οδήγησε τον πρωθυπουργό σε παραίτηση

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Τραγικό λάθος της Αστυνομίας οδήγησε τον πρωθυπουργό σε παραίτηση
13 Νοεμβρίου 2023, 19:16
A+ A-
Μπέρδεψαν τα ονόματα κατά την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικής παρακολούθησης σε υπόθεση διαφθοράς. 

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα, τον Μάρτιο του 2024, μία αποκάλυψη - βόμβα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα για την υπόθεση διαφθοράς. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, η αστυνομία έκανε ένα απίστευτο λάθος, καθώς κατά την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για την υπόθεση διαφθοράς στην Πορτογαλία.

Ενώ οι συνομιλούντες αναφέρονταν στον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, τον υπουργό Οικονομικών, οι αστυνομικοί έγραψαν σκέτο Αντόνιο Κόστα, εμπλέκοντας έτσι τον πρωθυπουργό!

Όπως αναφέρει μάλιστα ο δικηγόρος του παραιτηθέντα πρωθυπουργού, αυτή η συνομιλία είναι και η μοναδική στη δικογραφία που καταγράφεται το όνομα του Αντόνιο Κόστα και φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρότατο λάθος με εξίσου σοβαρές συνέπειες στην πολιτική ζωή της Πορτογαλίας.

Ο Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία όταν οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στο γραφείο του καθώς και σε σπίτια και γραφεία υπουργών της κυβέρνησής του για υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με τις εξορύξεις λιθίου και τις εγκαταστάσεις «πράσινου» υδρογόνου.

Μάλιστα συνελήφθη ο προσωπάρχης του Βίτορ Εσκαρία, με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Επιστροφή