Ριγκατόνι με τέσσερα τυριά
Υλικά:
• 500 γραμ. ριγκατόνι
• 100 γραμ. blue cheese
• 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
• 150 γραμ. τριμμένο κασέρι
• 150 γραμ. τριμμένο πεκορίνο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 κύβο λαχανικών
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
• λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κρατάμε 200 ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και διαλύουμε τον κύβο μέσα σε αυτό.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να "χρυσαφίσει" ελαφρά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!