ΔΕΥΑΧ: Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν 600.000 ευρώ

ΔΕΥΑΧ: Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν 600.000 ευρώ
14 Νοεμβρίου 2023, 10:00
A+ A-
Με παρακράτηση από τον μισθό τους
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη 
 
Με παρακράτηση 10% στον μισθό τους θα εξοφλήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΧ το χρέος των 600.000 ευρώ που έχουν προς τη δημοτική επιχείρηση, όπως αυτό προέκυψε μετά από συμψηφισμό.
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι κέρδισαν πρωτόδικα την αγωγή για να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, που προέβλεπε περικοπές στους μισθούς τους. Ωστόσο, η απόφαση ανατράπηκε και κατέστη αμετάκλητη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πρέπει να επιστρέψουν 1,1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑΧ.
 
Ωστόσο, έχουν κερδίσει -επίσης αμετάκλητα- αγωγή ύψους 500.000 ευρώ για απλήρωτες υπερωρίες. Έτσι, η πραγματική οφειλή τους είναι 600.000 ευρώ.
 
Η διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων συμφώνησαν τον παραπάνω συμψηφισμό οφειλών και να αποδοθούν τα χρήματα στη ΔΕΥΑΧ μέσω παρακράτησης 10% στους μισθούς από την 1η Ιανουαρίου του 2024.
 
Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί αγωγή του σωματείου για δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, η οποία, όμως, συνδέεται με το ενιαίο μισθολόγιο και έχει λίγες πιθανότητες να κερδηθεί από τους εργαζόμενους.
 
Έντονα αντέδρασε στη συμφωνία συμψηφισμού ο Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ως δήμαρχος είχε πολεμήσει λυσσαλέα τις απαιτήσεις του σωματείου. Ο δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι ο συμψηφισμός είναι παράνομος και ζητά οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν 1,1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑΧ! Δηλώνει μάλιστα έτοιμος να προσφύγει στον εισαγγελέα για την υπόθεση.
 

Επιστροφή