Δύο υπουργεία επισκέφτηκε ο Φάνης Σπανός για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση έργων

Δύο υπουργεία επισκέφτηκε ο Φάνης Σπανός για να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση έργων
9 Νοεμβρίου 2023, 09:31
A+ A-
Σε ποια έργα επικεντρώθηκε η συζήτηση με τους αρμόδιους υπουργούς.  

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, όπως επίσης και με τον Γεν. Γραμματέα Δημ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, συζητήθηκαν καταρχάς οι θετικές εξελίξεις σε έργα και μελέτες, που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως τα ακόλουθα:

  • Έναρξη κατασκευής του άξονα Μπράλος-Άμφισσα.
  • Επικείμενη έναρξη κατασκευής παράκαμψης Χαλκίδας.
  • Επαναδημοπράτηση του άξονα Λαμία-Καρπενήσι.
  • Επικείμενη επαναδημοπράτηση της μελέτης Ψαχνά-Στροφυλιά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως, όμως, στα εξής:

  1. Έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών Π.Ε. Φθιώτιδας και Π.Ε. Εύβοιας. Κοινός στόχος Υπουργείου και Περιφέρειας είναι η επίσπευση της υλοποίησής τους και σε αυτή την κατεύθυνση συνεργάζονται ήδη οι υπηρεσίες των δύο φορέων.
  2. Παράκαμψη Βασιλικού. Πρόσφατα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε το σύνολο των αναγκαίων μελετών και αδειοδοτήσεων. Το έργο προϋπολογισμού 32.000.000 ευρώ περίπου, είναι ώριμο προς χρηματοδότηση και αυτό ήταν το ζητούμενο στη συνάντηση εργασίας.

Στις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν:

  • Στην ανάγκη απρόσκοπτης χρηματοδότησης του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025.
  • Στην καλύτερη συνεργασία για την υλοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2021-2027.

Επιστροφή