ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τέσσερις Αρχιερείς στη φετινή γιορτή της Μονής Οσίου Δαυίδ

ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τέσσερις Αρχιερείς στη φετινή γιορτή της Μονής Οσίου Δαυίδ
2 Νοεμβρίου 2023, 19:30
A+ A-
Με λαμπρότητα πανηγύρισε το μοναστήρι, την μνήμη του ιδρυτή του Αγίου.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, την μνήμη του κτήτορα, προστάτη και εφόρου της Οσίου Δαυΐδ.

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος προεξήρχε της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο Καθηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης δώρισε στον Θεοφιλέστατο κ. Νικόδημο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή της Αδελφότητας της Μονής στη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την επάξια εκλογή και χειροτονία του εις Επίσκοπο Σκοπέλου.

Ανήμερα της γιορτής, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσκυνητές.

Επιστροφή