ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 0-2: Σημαιοφόρος με το απόλυτο των νικών και μηδέν παθητικό
Η σημαία της κορυφής κυμάτισε ψηλά και στη Μακρυκάπα για τον πρωτοπόρο Αμαρυνθιακό, ο οποίος νίκησε 2-0 μέσα στη "φωλιά" των "Λύκων" και φιγουράρει στην πρώτη θέση της Α’ ΕΠΣΕ με 6 νίκες σε 6 ματς και μάλιστα, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.
Με σπασμένα τα φρένα ...ταξιδεύει η ομάδα του Δημήτρη Βαλκάνου που είχε προχθές την ονομαστική του εορτή και πήρε το καλύτερο δώρο από τους παίκτες του.
Ενας πρώην παίκτης της Μακρυκάπας και νυν του Αμαρυνθιακού, ο Ανδρέας Μήτρου (φωτό) ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (0-1), οκτώ λεπτά πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (στο 22').
Ο Μήτρου -στην καταλυτική παρουσία του οποίου αναφέρθηκε ο Γκέρσι Τόρα στη συνέντευξη που έδωσε στην έντυπη «Γνώμη» της Πέμπτης-, δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά από τον Κοτρογιάννη, ανέβασε ταχύτητα, έβαλε το "τούρμπο", πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάτησε περιοχή και με σουτ έκανε το 0-1.
Η ευκαιρία του αγώνα για τους γηπεδούχους της Μακρυκάπας σημειώθηκε στο 38' όταν μετά από λάθος του Τσολάκου, ο Ντεγιάννης πήρε την μπάλα από το ύψος της διχοτόμου, ξεχύθηκε ...μόνος μπροστά κι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Νωρίτερα (16'), ο Τόρα είχε δοκάρι για τον Αμαρυνθιακό. Η ομάδα της Βάθειας είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά όσο παρέμενε το εύθραυστο 0-1, τόσο και οι γηπεδούχοι ήλπιζαν ότι μπορούν ν' αλλάξουν τα δεδομένα.
Ο ΑΟΜ ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα της περ. εβδομάδας (4-1 από την Προποντίδα), ωστόσο ο Αμαρυνθιακός εκτός από παραγωγικός στην επίθεση, έχει δέσει και την άμυνά του και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ομάδα του Βογιατζή για να βάλει δύσκολα στον γκολκίπερ Φαλαγγίτη.
Τελικά ο Αμαρυνθιακός, που είχε περισσότερες στιγμές στην αντίπαλη περιοχή (είχε κι άλλο δοκάρι στο 76'), κατάφερε να αξιοποιήσει ακόμη μια στο 91’ με τον Γκέρσι Τόρα που έγραψε με πλασεδάκι το 0-2 με το οποίο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.
Θυμίζουμε ότι την περ. σεζόν ο Αμαρυνθιακός είχε ηττηθεί από τη Μακρυκάπα, μια ήττα που μέτρησε στην απώλεια του τίτλου. Σήμερα, όμως, είπε «ΟΧΙ» στο αρνητικό αποτέλεσμα και έφτασε τη ...μισή ντουζίνα νίκες!
Διαιτησία: Παπακυριάκος, Τσιφλάκος - Κοντογιαννίδης.
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Βογιατζής): Τρίκκας, Γκέκας, Κικίδης, Προβής, Αρ. Πουρνής, Πασάι, Ντεγιάννης (65' Στούπας), Γκούρλας (91' Βαξεβάνης), Λειβαδίτης, Χρ. Ζουρμπουλής (79' Βουρδάνος), Καραντάκης.
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Βαλκάνος): Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Ζουλιώτης, Τσολάκος, Τάκο (64' Σεϊνταράς), Μώρος (74' Ρούσσος), Σιαράπης, Γκ. Τόρα, Κοτρογιάννης (91' Τσούμαρης), Ανδρ. Μήτρου.