ΧΑΛΚΙΔΑ: Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νέστορα η πρώτη θεία λειτουργία του Επισκόπου Σκοπέλου μετά την χειροτονία του

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νέστορα η πρώτη θεία λειτουργία του Επισκόπου Σκοπέλου μετά την χειροτονία του
31 Οκτωβρίου 2023, 14:44
A+ A-
Τέλεσε την πρώτη του αρχιερατική χοροστασία στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τέλεσε την πρώτη του αρχιερατική χοροστασία και την πρώτη, μετά την χειροτονία του, Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Νέστορα.

Συλλειτουργοί του Θεοφιλεστάτου ήταν ο Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Αρεθουσίων κ. Ηλίας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Κληρικοί των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος και Διρφύων.

Εκκλησιάστηκαν ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, πολλοί Ιερείς περιοχών της Μητρόπολης Χαλκίδος και άλλων Μητροπόλεων και πολλά πνευματικά τέκνα του Θεοφιλεστάτου κ. Νικοδήμου.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου και Καθηγητής της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της  Μητρόπολης Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ανέστης Κεσελόπουλος, ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Θεόδωρος Κοκορίκος και άλλοι ιεροψάλτες και μαθητές της Σχολής.

 

Επιστροφή