Οργιάζουν οι φήμες μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια

Οργιάζουν οι φήμες μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Παπούλια
15 Ιουνίου 2011, 14:37
A+ A-
"Απαιτείται πανεθνική προσπάθεια" δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ανώτατο άρχοντα της χώρας για τις εξελίξεις στη χώρα και συμφώνησαν ότι απαιτείται πανεθνική συνεργασία.

Ωστόσο, το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσαν ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου πριν τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια. Η πρώτη επέμεινε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ ο δεύτερος αποδέχτηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού για διάλογο, μιας και όπως δήλωσε "ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα τηλεφωνήσει σήμερα και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η Ιπποκράτους τηρεί σιγήν ιχθύος για τις από δω και πέρα προθέσεις του πρωθυπουργού. Πληροφορίες μεταδίδονται ότι σήμερα το απόγευμα ο Παπανδρέου θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Οι φήμες, όμως, οργιάζουν και σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Το zougla.gr μεταδίδει μάλιστα ότι την Πέμπτη θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο και ο Παπανδρέου θα ζητήσει την παραίτηση όλων των υπουργών του για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση!

Οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι ραγδαίες, αφού αφενός το ΠΑΣΟΚ "βράζει" από αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών για τα σκληρά μέτρα του μεσοπρόθεσμου και αφετέρου η πλατεία Συντάγματος τείνει να μετατραπεί σε μία μικρή βόμβα απέναντι στις συναινετικές βάσεις που επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση. 

Επιστροφή