Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Δαμάστας αρχίζουν τα φετινά Δημήτρια στη Χαλκίδα

Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Δαμάστας αρχίζουν τα  φετινά Δημήτρια στη Χαλκίδα
6 Οκτωβρίου 2023, 19:40
A+ A-
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα φέρει την εικόνα από το ομώνυμο μοναστήρι.

Για τριακοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Δημήτρια», προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Χαλκίδας.

Η Έναρξη των φετινών «Δημήτριων" θα γίνει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, με την υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Δαμάστας, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας Φθιώτιδος και θα φέρει στην Χαλκίδα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Η ιερά πομπή θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Η πομπή θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Ηρώων του Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Δαμάστας.

Θα τελεστεί Δέηση και προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία η Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου θα ακολουθήσει η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει. Καθημερινά θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

Επιστροφή