ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Οργισμένη διαμαρτυρία από τους πληγέντες

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Οργισμένη διαμαρτυρία από τους πληγέντες
4 Οκτωβρίου 2023, 11:53
A+ A-
Σήκωσαν πλακάτ με συνθήματα για μια αξιοπρεπή ζωή.

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χθες, το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Λίμνης οι πληγέντες της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, η οποία πλημμύρισε δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως: «Κάνουμε την οργή μας αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» και «Φτάνει πια! Μας κάψατε, μας πνίξατε, θα σας πνίξει η οργή μας».

Όσο για τα αιτήματά τους, απαίτησαν τα αυτονόητα: 1) Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, 2) Αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και 3) ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση που να βασίζεται σε ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι πρόεδροι του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Βαγγέλης Γεωργαντζής (φωτό πάνω) και του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής Μπάμπη Τσιβίκας, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους διοργανωτές της κινητοποίησης.

Επιστροφή