Μήνυση στην Google από την οικογένεια άνδρα που ακολούθησε τις οδηγίες του Maps κι έπεσε από γκρεμισμένη γέφυρα
H οικογένεια ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος σκοτώθηκε αφού έπεσε με το αμάξι του από γέφυρα που είχε καταρρεύσει ακολουθώντας οδηγίες του Google Maps, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του κολοσσού της τεχνολογίας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς του άτυχου Φίλιπ Πάξον, ο 47χρονος πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του επιστρέφοντας σπίτι από το πάρτι γενεθλίων της μεγαλύτερης κόρης του, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν το Jeep του έπεσε στην κοίτη χειμάρρου Σνόου Κρικ στην περιοχή Χίκορι, με αποτέλεσμα να πνιγεί.
Ο Πάξον δεν γνώριζε τους δρόμους στην περιοχή που οδηγούσε εκείνη την βροχερή βραδιά, και έτσι εμπιστεύθηκε την πλοήγηση της εφαρμογής Google Maps, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει εδώ και περίπου μια δεκαετία, χωρίς να επισκευαστεί ποτέ, γράφει η New York Post.
«Οι κόρες μας με ρωτούσαν πώς και γιατί σκοτώθηκε ο πατέρας τους, αλλά δεν είχα τι να τους απαντήσω. Αδυνατώ να καταλάβω πώς οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS μπορεί να ενήργησαν με τόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή...», δήλωσε η χήρα του 47χρονου, Αλίσια Πάξον.



















