Απεργούν και οι έμποροι την Τετάρτη
O Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδος μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Πέμπτη 9 Ιουνίου, αποφάσισε να συμμετάσχει στη γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου και καλεί τα μέλη του να συγκεντρωθούν τη Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στη πλατεία του Αγίου Νικολάου να διαμαρτυρηθούν για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Αρμόνης (φωτό) τονίζεται ότι:
" Με τη πολιτική «καμένης γης» στην αγορά, κανενός είδους ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει στη χώρα.
Η ύφεση αναδεικνύεται πλέον ως το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων με νέους φόρους, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, η αυξημένη ανεργία, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δρόμους χωρίς επιστροφή.
Η ύφεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυξήσεις και μετατάξεις στον ΦΠΑ, μειώσεις στο αφορολόγητο όριο, κατάργηση εκπτώσεων φόρου οικογενειακών δαπανών, μεγαλύτερες επιβαρύνσεις και εισφορές, φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας, άνοδο των αντικειμενικών αξιών, επιπλέον φόρους από ΦΑΠ και ΦΜΑΠ, αύξηση της προκαταβολής φόρου, επιβολή ειδικών φορών κατανάλωσης, νέoυς έκτακτους φόρους.
Απαιτούμε άμεσα την προώθηση ενός οικονομικού σχεδίου, που δεν θα οδηγεί σε «ερήμωση» της χώρας, αλλά σε αξιοποίηση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεών της.
Διεκδικούμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικότητες και τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας.